Emekli Amiral Türker Ertürk: 'Demirtaş Türkiye için bir şans'

Emekli Amiral Türker Ertürk, HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Türkiye için bir olduğunu, HDP'nin Türkiye partisi olması yolunda önemli hamleler yaptığını söyledi.
Ankara Masası
|
21 Kasım 2022, Pazartesi - 11:16
Emekli Amiral Türker Ertürk: 'Demirtaş Türkiye için bir şans'

Emekli Amiral Türker Ertürk, Halk Tv'de katıldığı canlı yayında  “Örgüt kurma ve yönetmek”, “Örgüt propagandası yapmak”, “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme bunların hareketlerine katılma”, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “Suçu ve suçluyu övmek”, “Suç işlemeye alenen tahrik etme”, “Halkı kanunlara uymamaya tahrik etme” gibi suçlamalarla cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'la ilgili dikkat çeken bir açıklamalarda bulundu.

Demirtaş'ın Türkiye için bir şans olduğunu düşündüğünü belirten Ertürk "Selahattin Demirtaş'ın Türkiye için bir şans olduğunu düşünüyorum. Demirtaş, HDP'nin Türkiye'nin partisi olması yolunda ciddi hamleler yaptı, bundan sonra da yapabilir." dedi.

"Biz de onlara adım atmalıyız"

Amiral Türker açıklamalarına şöyle devam etti:

"Biz halk olarak HDP Türkiye'nin partisi olsun istiyoruz. Tabii ki HDP yöneticilerine bu konuda büyük sorumluluklar düşüyor. Biz de onlara adım atmalıyız ama bu iktidar bu şansı yok etmeye çalışıyor."

http://ankaramasasi.com/haber/1945665/emekli-amiral-turker-erturk-demirtas-turkiye-icin-bir-sans
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.