Muhalefetten asgari ücret açıklaması!

Açıklanan yeni asgari ücrete ilişkin muhalefetten ilk tepki geldi. CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.
Ecem Çetin
|
22 Aralık 2022, Perşembe - 13:03
Muhalefetten asgari ücret açıklaması!

Milyonlarca insanın merakla beklediği haber geldi... 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni asgari ücreti Beştepe'de açıkladı. 2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücret 8 Bin 506 TL olarak belirlendi.

Erdoğan, " Asgari ücretle ilgili adımları da bu hissiyatla atıyoruz. Net Asgari Ücret 2023 yılında inşallah 8500 lira olarak aramızda mutabık kaldık. Asgari ücretin işverene yansıması olduğu gibi bize de yansıması var. Yüzde 50 oranında artış sağlanmış, yıllık ortalama artış oranı yüzde 70'in üzerinde gerçekleşmiştir" açıklamasında bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt'tan açıklanan yeni asgari ücrete ilişkin paylaşım geldi. 

"Küfe edebiyatını bıraksın"

Öztrak, "İbretlik "masada emekçi olmadan" asgari ücret belirleme fotoğrafı. Milletin sırtında küfe olup sarayın beslemeleriyle o küfeye doluşanlar, "küfe" edebiyatını bıraksın. Sebebi oldukları enflasyon tsunamisiyle belini kırdıkları emekçinin, sabit gelirlinin haline baksın. " ifadelerini kullandı. 

"Yarabbi şükür mü diyelim"

Enginyurt ise şu paylaşımı yaptı: 

" Asgari ücret 8500 TL oldu, yani 460 dolar. İşverene maliyeti 12 000 TL. Dilerim işveren işçi çıkartmaz. Dilerim yılbaşı sonrası zamlar sağanak gibi yağmaz. Dilerim Kiralar artmaz. Doğalgaz, Elektrik faturaların da indirim olur. Çok şey mi istedim? Yarabbi şükür mü diyelim?"

http://ankaramasasi.com/haber/2020304/muhalefetten-asgari-ucret-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.