Ahmet Davutoğlu'ndan Sinan Ateş eleştirisi

Sinan Ateş cinayetine ilişkin konuşan Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, ""Niye susuyor Bahçeli? Suskunluğum asaletimdendir diyor. Hayır, niye konuşmuyorsunuz? Ülkü Ocakları MHP'nin yan örgütü. Günlerdir İçişleri Bakanı susuyor. Neredeyse gökte şimşek çaksa konuşan İçişleri Bakanı susuyor. Niye? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Niye talimat vermiyorsun? Sonuna kadar gidin diye" ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
03 Ocak 2023, Salı - 21:36
Ahmet Davutoğlu'ndan Sinan Ateş eleştirisi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara Masası Gündem Özel programında Gürkan Zengin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Davutoğlu, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Vahim olan bunların sokak cinayetlerine dönüşmüş olması"

Çok vahim bir gelişme olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Vahim olan bunların sokak cinayetlerine dönüşmüş olması. Demek ki bir grup sokak ortasında kendisi gibi düşünmeyenleri öldürmeyi göze alabiliyor. Aynı oyunları biz 70’li yılarda da gördük." dedi. 

Sinan Ateş saldırısının Selçuk Özdağ'a yapılan saldırının devamı niteliğinde olduğunu söyleyen Davutoğlu, önlem alınmazsa devamını geleceğini sözlerine ekledi. 

Ahmet Davutoğlu şunları söyledi:

"Şu ana kadar sayın Bahçeli neler söylerdi Allah aşkına"

"Şimdi bu genç, hasbelkader başka biri tarafından öldürülseydi, başka bir kimliğe sahip, başka bir siyasi görüşe sahip biri tarafından öldürülse şu ana kadar sayın Bahçeli neler söylerdi Allah aşkına. Allah muhafaza Türk- Kürt kimlikleri etrafında şey değil. Ola ki böyle bir çatışmada olmuş olsaydı neler söylenirdi. "

"Niye susuyor Bahçeli?"

"Niye susuyor Bahçeli? Suskunluğum asaletimdendir diyor. Hayır, niye konuşmuyorsunuz? Ülkü Ocakları MHP'nin yan örgütü. Çok ülkücü dostum oldu ve ülkü ocaklarının geçmiş liderlerinin çoğu ile de hukukum da var. Hiç bu kimlikle tenzih ederim bu toplulukları. Başka bir kimliği ile tenzih ederim. O kurumsal kimliklerin dışında söylüyorum şimdi. "

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, niye talimat vermiyorsun? Sonuna kadar gidin diye"

"Günlerdir İçişleri Bakanı susuyor. Neredeyse gökte şimşek çaksa konuşan İçişleri Bakanı susuyor. Niye? İlk demeliydi sayın Erdoğan. 'Bu sokak cinayetini kim işlemişse sonuna kadar gidecek' Diye talimat'. Birde MHP'nin ortağısın. İstanbul'da Balıklı Rum hastanesinde yangın var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, talimat veriyor itfaiye söndür diye talimat veriyor. Memlekette yangın var, insanlar sokakta canından emin değil. Niye talimat vermiyorsun? Sonuna kadar gidin diye. Kamuoyu duysun ve rahatlasın. "

http://ankaramasasi.com/haber/2042683/ahmet-davutoglundan-sinan-ates-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.