Erdoğan: Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nin 2’nci turdaki desteği ile ilgili olarak, "Kendisinin dile getirdiği bazı hususları biz açıklığa kavuşturduk. Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı. Muhalefet bu tür şeyler üzerinde spekülatif arayışlara girerler. Böyle bir talep olmadı." açıklamasında bulundu.
Mevlüt Peker
|
22 Mayıs 2023, Pazartesi - 22:13
Erdoğan: Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı

TRT canlı yayınında gündemle ilgili değerlendirme ve açıklamalarda bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ile aralarında bir pazarlık olmadığını belirterek, "Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı. Muhalefet bu tür şeyler üzerinde spekülatif arayışlara girerler. Böyle bir talep olmadı. Afet bakanlığı kurulması gibi tespiti var. AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) var da bakanlık boyutunda değil. Bakanlık boyutuna çıkarmak gibi bir durum söz konusu. Bunlar ilke olarak üzerinde durulabilir. Bakanlık olarak yarın bir gün gündeme gelebilir. Dernekten başladı, AFAD'a dönüştü, şimdi bakanlık da olabilir." dedi.

Mültecilerle ilgili olarak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sığınmacılar konusunda briket evlerden başlamak üzere 450 bin mülteci yurtlarına döndüler. Hedefte 1 milyon mültecinin evlerine döneceği bir plan var. Güven ortamı içerisinde ülkelerine dönüşünü sağlama gayreti içinde olacağız." diye konuştu.

Sinan Oğan ile yaptığı görüşmede gündeme gelen bir başka konunun “Türk Devletleri Teşkilatı” olduğunu ifade eden Recep Tayyip Erdoğan, "Bu konuda da başta İlham Aliyev kardeşim olmak üzere Türk devletleriyle burada yaptığımız toplantımız vardı. Bunlar bizim yine Türk dünyası ile olan hassasiyetimizin en güzel örnekleridir." açıklamasında bulundu.

http://ankaramasasi.com/haber/2083174/erdogan-sinan-bey-ile-aramizda-pazarlik-olmadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.