Yunus Elitaş kimdir?

Muhasebat Genel Müdürü ve daha sonra Cumhurbaşkanı ataması ile Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına atanan Yunus Elitaş kimdir? Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanmış isimlerden biri olan Yunus Elitaş nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
04 Haziran 2023, Pazar - 18:38
Yunus Elitaş kimdir?

Yunus Elitaş,1982 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Elitaş, eğitimini Kırk kale Üniversitesi İktisat Bölümünü tamamlayarak mezun oldu. Elitaş, eğitiminin ardından kariyer hayatına kısa bir süre vekil öğretmen olarak adım atmış ve daha sonra  Maliye Bakanlığında vergi denetmen yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 

Yunus Elitaş, kariyerine 2007 yılında  Muhasebat Genel Müdürlüğüne stajyer muhasebat kontrolörü olarak geçiş yaptı ve 2010 yılında  muhasebat kontrolörlüğüne atandı. Daha sonra Elitaş, 2013'te iki yıl boyunca  Maliye Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Ardından Elitaş, eğitimi için 2015 yılında Amerika  University Of South Florida üniversitesinde MBA derecesi aldı ve 2018 yıında Türkiye'ye dönerek  Gelir İdaresi Grup Başkanlığı göreninde bulundu. Aynı yıl Elitaş,  Muhasebat Genel Müdürlüğüne atanmıştır. 

Yunus Elitaş, 2021 yılında Cumhurbaşkanı tarafından yayınlanan resmi kararla  Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına tanmıştır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084798/yunus-elitas-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.