Türkiye'nin olası rakibi Hollanda, son sekizde

EURO 2024 D Grubu'nu 3. tamamlayan Hollanda, E Grubu'nun lideri Romanya'yı baskın oynadığı maçta Gakpo ve Malen'ın etkili oyunuyla 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Rakip ya Avusturya ya Türkiye olacak.
AA
|
02 Temmuz 2024, Salı - 21:47
Türkiye'nin olası rakibi Hollanda, son sekizde

EURO 2024 Son 16 Turu'nda Romanya ile Hollanda karşı karşıya geldi. Münih Futbol Arena'da mücadeleyi Portakallar 2-0 kazanarak şampiyonada çeyrek finale yükseldi. Hollanda'nın son 8'deki rakibi Avusturya-Türkiye maçının galibi olacak.

Hollanda'ya galibiyeti getiren golleri 20. dakikada Gakpo ve 83. dakikada Malen kaydetti. Gakpo'nun attığı bir gol VAR'a takılırken, Liverpool'un yıldızı ikinci golde de asist yaptı.

Romanya'da Gaziantep FK kalecisi Nita ve Trabzonspor'un yeni forveti Draguş maça ilk 11'de başladı. Bonservisi Galatasaray'da olan Cicaldau da oyuna 72'de dahil oldu.

Gakpo kilidi açtı

Maçın 20. dakikasında Simons'un pasıyla birlikte sol kanattan ceza sahasına giren Gakpo, sağ ayağıyla sağ ayağıyla sert şutunu çekti ve kaleci Nita'nın kapattığı köşeden top filelere gitti: 0-1.

63. dakikada Schouten'in sağ kanattan yaptığı ortada Malen topa ön direkte temas etti ve arkasındaki Gakpo'nun önüne düştü. Gakpo'nun vuruşunda top filelere giderken VAR kontrolü sonrasında Malen'ın topa teması nedeniyle ofsayt kararı verildi.

Karşılaşmanın yıldızı olan Gakpo yine sol kanattan ceza sahasına girdi ve rakiplerine rağmen topu çizgi üzerinde tutmayı başardıktan sonra kale ağzındaki Malen'ı gördü. Kaleciyi geçen topa altı pasta dokunan Malen fileleri havalandırdı: 0-2.

Noktayı Malen koydu

Oyuna ikinci yarının başında Bergwijn'ın yerine giren Malen, 90+3'te kendisinin ikinci ve takımının üçüncü golünü kaydetti. Romanya korneri sonrası hızlı atağa kalkan Hollanda'da Malen topu orta alanda kontrol edip Simons'un pasıyla birlikte ceza sahasına kadar girip şutunu çekerek farkı 3'e çıkardı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145775/turkiyenin-olasi-rakibi-hollanda-son-sekizde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.