Margot Robbie kimdir?

Barbie filmi ile gündeme gelen, yetenekli aktris ve film yapımcısı olan çeşitli projelerde önemli roller üstlenen Margot Robbie kimdir? Birçok başarılı yapımda oyunculuğu ve güzelliği ile adından söz ettiren Margot Robbie nereli, kaç yaşında yer aldığı yapımlar neler?
Suat Mutlu
|
23 Temmuz 2023, Pazar - 17:12
Margot Robbie kimdir?

Margot Robbie, tam adıyla Margot Elise Robbie,  2 Temmuz 1990'da Avustralya Queensland'a doğdu.  Robbie, drama üzerine okudu  Somerset Kolejini tamamlayarak mezun olmuştur. Aktris, oyunculuk kariyerine televizyon dizileri ve reklamlarında oynayarak başladı.

Profesyonel kariyeri

Margot Robbie,  dünya çapında ün kazanmasını sağlayan büyük çıkışını 2013 yılında Martin Scorsese'nin yönettiği "The Wolf of Wall Street" filmi ile yapmıştır. Oyuncu, daha sonra "Focus", "Suicide Squad", "The Legend of Tarzan", "I, Tonya" ve "Mary Queen of Scots"  gibi önemli filmlerde yer aldı.

Ayrıca "Suicide Squad" filmindeki Harley Quinn karakterini canlandırarak DC evreninde ikonik bir karaktere hayat verdi ve karakteri tekrar "Birds of Prey" filminde de oynayarak popülerliğini artırdı.

Kişisel hayatı

Margot Robbie, oyunculuğunun yanı sıra insan hakları, kadın hakları ve LGBT hakları savunucusudur. Robbie,  2014'ten beri Aşk Uğruna setinde tanıştığı İngiliz yardımcı yönetmen Tom Ackerley ile ilişki içerisindedi. Aralık 2016'da Robbie ve Ackerley'nin Byron Bay'da özel bir törenle evlendi.

Yer aldığı yapımlardan bazıları

Film

-The Wolf of Wall Street 

-Focus 

-Suicide Squad 

-The Legend of Tarzan 

-Goodbye Christopher Robin 

-I, Tonya 

-Mary Queen of Scots 

-Once Upon a Time in Hollywood 

-Birds of Prey 

-Bombshell

-Barbie

Dizi

-Neighbours 

-Pan Am

-Top Gear

-Saturday Night Live

      http://www.ankaramasasi.com/haber/2091264/margot-robbie-kimdir
      İlginizi Çekebilir

      Yorumlar (1)

      Yorumunuz İletilmiştir.
      Aliş Aliye
      26 Temmuz 2023, 08:16
      Hayır o 64 yaşında. Amerikalılardan öğrendim.