Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener "sığınmacı" haberleri üzerinden yapılan operasyonlarda tutuklanan Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı’ya değindi.
Onur Çetinkaya
|
04 Ekim 2023, Çarşamba - 10:58
Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. 

"81 ilde halkın huzuruna çıkacağız"

Yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını bir kez daha yineleyen Akşener, Zengin güçlü bir ülke nasıl inşa edilirmiş göstermeye geliyoruz. En iyi bildiğimiz şeyi yapmaya devam edeceğiz. Sokak sokak kapı kapı gezip milletimizin ayağına gideceğiz. " dedi.

Sözlerine devam eden  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Önümüzdeki seçimlerde 81 ilde kendi adaylarımızla aziz milletimizin huzuruna çıkacağız." açıklamasını yaptı. 

"İttifak siyasetini reddediyoruz"

Herkesin, kendi iktidar sahasında, halinden gayet de memnun olduğu, statüko siyasetini reddediyoruz ifadelerini kullanan Akşener,  Her türlü öfkeyi, kini, kutuplaşmayı besleyen, popülist siyaseti,  dayatma siyasetini reddediyoruz Pazarlıktan medet uman, ittifak siyasetini reddediyoruz." şeklinde konuştu.

Gazetecilerin saçlarının kazıtılması

28. Dönem 2. Yasama Yılı'nda partisinin ilk grup toplantısında konuşan Akşener,  "sığınmacı" haberleri üzerinden yapılan operasyonlarda tutuklanan Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı'ya değindi.

İki gazetecinin cezaevinde saçlarının kazınmasına sert tepki gösteren İYİ Parti lideri, " Sığınmacıların, ülkemizi içine soktuğu, toplumsal ve güvenlik krizinin, boyutları ortadayken; sorunu çözmek yerine, sorunu dile getirenlerden, "işine gelenleri tutuklamak" tam da, AK Parti’nin zihniyetine yakışır bir tutum. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, böyle bir ciddiyetsizliği, daha fazla kaldıramaz. Tutuklandıkları ilk gün, "rutin uygulama" denilerek, saçları kazınmış. Olay duyulunca, apar topar soruşturma açıldı ama kepazelik ortada duruyor. Rutin uygulamaymış.Bu kime yapılır? Teröriste yapılır." ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş açıklaması

Geçtiğimiz sene Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Sinan Ateş'e değinen Akşener,  "Sinan Ateş’e kıyılmasının üzerinden, tam 278 gün geçti. Onlar, ilk günden beri, Sinan Başkan’ı unutturmaya çalıştı. Şunu herkes çok iyi bilsin ki; kimsenin unutmasına da, unutturmasına da asla izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2103278/aksener-partisinin-grup-toplantisinda-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.