CHP'den "belediyelerden rant" iddiasına suç duyurusu!

CHP’nin suç duyurusunda, "CHP Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç ve CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın CHP'li belediyelerde bir asansör firması üzerinden kişisel rant sağladıkları" iddiasını ortaya atan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, gazeteci Mahmut Övür ve eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un iftira suçu işledikleri ileri sürüldü.
Mevlüt Peker
|
04 Ekim 2023, Çarşamba - 19:23
CHP'den "belediyelerden rant" iddiasına suç duyurusu!

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve köşe yazarı Mahmut Övür'ü, "CHP'li belediyelerde bireysel çıkar sağlandığı" iddialarına ilişkin mahkemeye verdi.

CHP'nin resmi açıklamasına göre, partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve köşe yazarı Mahmut Övür, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ı "bir asansör şirketi aracılığıyla CHP yönetimindeki belediyelerde bireysel kazanç sağladıkları" iddiasıyla suçladı.

CHP'nin hukuki temsilciliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede, bu iddiaları ortaya atan kişilerin (Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve köşe yazarı Mahmut Övür) "CHP'nin etik dışı ilişkiler içerisinde olduğu" algısını oluşturmaya çalıştığını belirtti. Dilekçede, bu bireyler hakkında "iftira atma", "yanıltıcı bilgi yayma", "kamu görevlisine hakaret" ve "toplumu kin ve düşmanlığa sevk etme" suçlamalarıyla soruşturma başlatılması ve dava açılması istendi.

http://ankaramasasi.com/haber/2103361/chpden-belediyelerden-rant-iddiasina-suc-duyurusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.