HiperPop Müzik Çeşidi Nedir, HiperPop Nedir?

Tiktok gibi sosyal medya mecralarının etkisiyle daha tanınır hale gelen HiperPop Müzik yavaş yavaş insanları etkisi altına almaya başladı. Peki HiperPop Nedir, İşte HiperPop'a Örnekler....
Büşra Ünal
|
25 Kasım 2023, Cumartesi - 17:35
HiperPop Müzik Çeşidi Nedir, HiperPop Nedir?

Hiperpop, müziğin renkli ve abartılı bir versiyonu gibi düşünebilirsiniz.

 Bu tür, geleneksel pop müziğin sınırlarını zorlayarak, daha yoğun, daha elektronik ve bazen de biraz kaotik bir sounda sahip. 

Hiperpop genellikle çok katmanlı, yüksek tempo ve oldukça işlenmiş vokaller içerir. Bazen o kadar yoğun olur ki, adeta bir ses bombardımanı gibi hissedebilirsiniz!

Hiperpop'un kökleri, 2010'ların başlarına, özellikle de PC Music adlı bir plak şirketinin çalışmalarına dayanıyor. Bu türün öncülerinden biri Sophie sayılabilir. Sophie'nin müziği, gerçekten alışılmışın dışında, sıradışı ve deneysel. Ayrıca Charli XCX de bu türün popüler isimlerinden biri. 

Charli XCX'in 'Vroom Vroom' gibi şarkıları, hiperpop'un enerjik ve yakalayıcı yapısını iyi bir şekilde örneklendiriyor.

100 gecs ise hiperpop'un daha yeni ve dikkat çeken temsilcilerinden. Onların müziği, çeşitli müzik türlerini bir araya getiriyor ve gerçekten de 'hiper' bir deneyim sunuyor. 

Yani kısacası, hiperpop; alışılmışın dışında, enerjik, bazen biraz gürültülü ama kesinlikle sıkıcı olmayan bir müzik türü. 

Bir nevi, pop müziğin sınırlarını zorlayarak yeni bir boyuta taşıyor!

http://www.ankaramasasi.com/haber/2111580/hiperpop-muzik-cesidi-nedir-hiperpop-nedir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.