Turgut Altınok: Yeni cemevleri yapacağız

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Mamak’ta Alevi vatandaşlarla bir araya geldi.
Mevlüt Peker
|
29 Ocak 2024, Pazartesi - 19:13
Turgut Altınok: Yeni cemevleri yapacağız

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Turgut Altınok, seçim çalışmalarını Ankara genelinde sürdürüyor. Adaylığının açıklanmasının ardından yoğun bir tempoda sahada çalışmalar yapan Altınok, çeşitli topluluklarla buluşuyor.

ALEVİ FEDERASYONU VE DERNEKLERİYLE BULUŞMA

Altınok, AK Parti Ankara İl Başkanı ve milletvekilleri ile birlikte Alevi Federasyonu ve derneklerinin Mamak'taki etkinliğine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, ne özel hayatında ne de 1994 yılından bu tarafa halka hizmet hayatında hiçbir zaman inanç ve mezhep ayrımı yapmadığını vurguladı. Turgut Altınok, "Ön yargıları kıracağız" diyerek birlik beraberlik mesajları verdi.

YENİ CEMEVLERİ VE DESTEK SÖZÜ

Altınok, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yeni cemevleri yapacağını ve cemevlerine her türlü desteği sağlayacağını belirtti, Keçiören Belediyesi'nin dini etkinliklere desteğini örnek göstererek her zaman canlara açık olduklarını ifade etti.

ATATÜRK'ÜN MİRASI VE MODERNLEŞME VURGUSU

Başkent Ankara'nın Atatürk'ün mirası olduğunu ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışacaklarını dile getiren Altınok, Ankara'yı dünya başkentleri arasına taşıma hedefini ortaya koydu.

ALEVİ-BEKTAŞİ KÜLTÜR VE CEMEVİ BAŞKANLIĞI VURGUSU

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde kurulduğunu hatırlatarak, bu kuruluşun önemini vurguladı. Alevi toplumunun değerlerine ve inanç merkezlerine yönelik saldırıları kınayarak, cemevlerinin ihtiyaçlarının karşılanacağına dair sözler verdi.

ŞAH-I MERDAN CEM EVİ ZİYARETİ

Etkinliğin ardından Şah-ı Merdan Cem Evi'ni ziyaret eden Turgut Altınok, cemevlerine yönelik desteğini tekrarladı ve Ankara'nın geleceği için hizmet sözü verdi. Altınok, cemevlerinin ihtiyaçlarının karşılanacağını ve Ankara'nın daha fazla hizmet alacağını belirtti.


http://ankaramasasi.com/haber/2122572/turgut-altinok-yeni-cemevleri-yapacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.