Abdulkadir Aydoğan’dan Fethi Yaşar’a kentsel dönüşüm eleştirisi

Ak Parti Yenimahalle Belediye Başkan adayı Abdulkadir Aydoğan, CHP’li rakibi Fethi Yaşar’ı kentsel dönüşüm üzerinden eleştirdi. Yamaçevler’ in 13 yıl önce boşaltıldığını ama sırf TOKİ tabelası asılmasın diye bir çivi çakılmadığını belirterek “3 bin mağdur var” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
07 Mart 2024, Perşembe - 13:51
Abdulkadir Aydoğan’dan Fethi Yaşar’a kentsel dönüşüm eleştirisi

Ak Parti Yenimahalle Belediye Başkan adayı Abdulkadir Aydoğan, Ankara Masası Gündem özel yayınına konuk oldu.

Ecem Çetin moderatörlüğünde gazeteci Şaban Sevinç ve Zafer Şahin’in sorularını yanıtlayan Aydoğan, kentsel dönüşüm eleştirisinde bulundu.

“Yamaçevler diye 13 yıldır kanayan bir yaramız var” ifadelerini kullanan Aydoğan, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın "kentsel dönüşüme girecek" demesi üzerine evlerin boşaltıldığını söyledi.

Aydoğan, söz verilmesine ve aradan 13 yıl geçmesine rağmen çivi bile çakılmadığını, 3 bin ailenin mağdur edildiğini belirtti.

İnşaaatların  müteahhitlerle anlaşma yoluyla yapılmaya elverişli olmadığının altını çizen Aydoğan bu yüzden TOKİ’nin devreye girmesi gerektiğini vurguladı.

Aydoğan, sırf tabelası asılmasın diye TOKİ’nin kapısının çalınmadığını ifade etti.

Kendilerinin hak sahipleriyle birlikte bir proje çalışmasına öncülük ettiğini aktaran Aydoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ ile görüştüklerini dile getirdi.

Aydoğan, bir pazarlık da yapıldığını, TOKİ’nin istediği rakam ile vatandaşların teklifi arasında bir noktaya gelindiğini anlattı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı kentsel dönüşüm noktasında eleştiren Aydoğan şunları dedi:

“Yamaçevler diye 13 yıldır kanayan bir yaramız var. 13 yıl önce vatandaş boşaltılmış kentsel dönüşüme gireceğiz denmiş belediye tarafından, Fethi amca tarafından. 13 yıldır hala çivi çakılmamış 3 bine yakın mağdur aile orada şu an, 3 bin sayı. Hani bazıları bunun 3-5 bin civarında olduğu söyleniyor ama 3 bin civarında orada hak mağduru. Yapılamadı çünkü o alan hem işlevsel anlamda hem de fiziki anlamda  belediyenin müteahhitle anlaşarak kentsel dönüşüme gitmesine elverişli değil. Yani orada mutlaka TOKİ, Çevre Şehircilik bakanlığıyla hareket etmeli. Sırf orada o tabela olmasın diye millet orada 13 yıldır mağdur. 18 ay devlet kira yardımı yaptı her birine. Bakın kira yardımları yapıldı o zaman 18 ay ama maalesef şu an çivi bile çakılmadı. TOKİ el atacak artık. Biz genel seçim sürecinde bir proje çalışması yaptık, hatta bir fiyatlama da yapıldı. Oradaki hak mağdurlarının oluşturduğu bir komisyonla gittik TOKİ’de Kentsel Dönüşüm Genel Müdürümüzle bir toplantı yaptık. Rakamlar belirlendi hatta rakamlarda bir miktar pazarlığa da girdik. Yani TOKİ’nin istediği rakamla vatandaşın verebileceği rakam arasında bir rakam oluşturduk. Orada deprem süreci hem de yaklaşan yerel seçim süreci bizi biraz yavaşlattı. Ama orada Yenimahalle’nin geneli için konuşuyorum hele Yamaçevler’de Çevre ve Şehircilik bakanlığı ve TOKİ işin içerisinde olmazsa çözüm mümkün değil”

“Arsaları bizden konut sizden” projesi hakkında da bilgi veren Abdulkadir Aydoğan, arsaları belediyenin  sağlayacağını, vatandaşlar sadece konut masrafını üstelik uygun fiyatla ödeyerek ev sahibi olacağını sözlerine ekledi.

http://ankaramasasi.com/haber/2128119/abdulkadir-aydogandan-fethi-yasara-kentsel-donusum-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.