Anatoliy Trubin kimdir?

Primeira Liga kulübü Benfica ve Ukrayna milli takımında kaleci olarak oynayan Ukraynalı profesyonel futbolcu Anatoliy Trubin kimdir?
Suat Mutlu
|
17 Mart 2024, Pazar - 16:52
Anatoliy Trubin kimdir?

Anatoliy Volodymyrovych Trubin, 1 Ağustos 2001 doğumlu Ukraynalı bir profesyonel futbolcudur. Kaleci pozisyonunda görev yapmaktadır ve şu anda Primeira Liga kulübü Benfica'da ve Ukrayna milli takımında forma giymektedir.

Kulüp kariyeri Shakhtar Donetsk: Donetsk'te doğan Trubin, gençlik kariyerine Azovstal-2 Mariupol takımında başlamış ve 2014 yılında Shakhtar Donetsk akademisine katılmıştır. Şubat 2019'da ilk takımla antrenmana başlamış ve UEFA Avrupa Ligi'nde Eintracht Frankfurt'a karşı oynanan maç için Shakhtar'ın ana takım kadrosuna dahil edilmiştir. İlk profesyonel maçına 26 Mayıs'ta Mariupol'a karşı oynanan maçta çıkmıştır.

Trubin'in çıkışı 2020-21 sezonunda gerçekleşmiş ve kulüp efsanesi Andriy Pyatov'un yerine ilk onbirde yer alarak 30 maç yapmıştır. Ayrıca bu sezon Inter Milan karşısında iki kez clean sheet yaparak kulüp taraftarları tarafından sezonun oyuncusu seçilmiştir.

Benfica: 10 Ağustos 2023'te Trubin, Benfica'ya 2028'e kadar süren bir sözleşme imzalayarak Primeira Liga kulübüne transfer olmuştur. Transfer bedeli, hedeflere bağlı olarak 10 milyon avro artı 1 milyon avro olarak belirlenmiştir ve Shakhtar Donetsk ayrıca gelecekteki bir satıştan elde edilecek karın %40'ına hak kazanmıştır.

Sezonun ilk maçlarında Trubin, Samuel Soares'in yedeği olarak kalmıştır. Soares, kulüpten ayrılan Odysseas Vlachodimos'un yerini almıştır. Ancak Trubin, 16 Eylül'de Primeira Liga'da Vizela karşısında deplasmanda 2-1 kazanılan maçta ilk kez forma giymiştir.

Uluslararası kariyer: Trubin, Ukrayna'yı 16, 17, 18, 19 ve 21 yaş altı seviyelerinde temsil etmiş ve toplamda 31 kez milli formayı giymiştir. 5 Mart 2021'de Andrey Shevchenko tarafından tam milli takım kadrosuna çağrılmış ve Fransa, Finlandiya ve Kazakistan'a karşı 2022 FIFA Dünya Kupası elemeleri için milli takıma çağrılmıştır. Ukrayna milli takımı için ilk maçına 31 Mart'ta Kazakistan'a karşı oynanan Dünya Kupası eleme maçında çıkmıştır. Trubin, Euro 2020 için kadroya çağrılmıştır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2129605/anatoliy-trubin-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.