Steinmeier’den Özel’in Almancasına övgü

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in Türkiye ziyareti kapsamında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile Ankara'da gerçekleştirdiği görüşme basına kapalı olarak yapıldı. Görüşmede, Özel'in Almancası Steinmeier tarafından "mükemmel" olarak nitelendirildi.
Kaynak: AA
|
24 Nisan 2024, Çarşamba - 22:35
Steinmeier’den Özel’in Almancasına övgü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya geldi. Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde gerçekleşen görüşme 50 dakika sürdü ve basına kapalı olarak yapıldı.

Özgür Özel'in Almancasına övgü

Görüşme sırasında Özel ile Steinmeier, başta Almanca olmak üzere bir süre sohbet etti. Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier, Özel'in Almancasını "mükemmel" olarak değerlendirdi.

CHP heyeti, görüşmeye Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yücel, Yalçın Karatepe, Gökçe Gökçen, Gül Çiftçi, İlhan Uzgel ve İstanbul Milletvekili Namık Tan ile katıldı. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jurgen Schulz ise Steinmeier'e eşlik etti.

Steinmeier'in Türkiye ziyareti

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye'ye gerçekleştirdiği 3 günlük ziyaret kapsamında çeşitli etkinliklere katıldı. İstanbul'daki ziyaretinde Steinmeier, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP TBMM Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın tarafından karşılandı. Sonrasında İmamoğlu ve İstanbul Valisi Davut Gül ile Demiryolu Müzesi'ni ziyaret etti.

Steinmeier, Ankara'ya da geçerek iş dünyası, gazeteci, siyasetçi ve spor dünyasından isimlere davet verdiği bir etkinlik gerçekleştirdi. Ayrıca İstanbul Havalimanı'nda Alman lojistik firması DHL'yi ziyaret etti ve Gaziantep'e geçerek çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Ankara'da bulunan Steinmeier, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya geldi. Ayrıca Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi.

Steinmeier ve beraberindeki heyet, Ankara Valisi Vasip Şahin tarafından uğurlandıktan sonra Berlin'e dönmek üzere hareket etti.

http://ankaramasasi.com/haber/2135289/steinmeierden-ozelin-almancasina-ovgu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.