Vergi cezalarında yeni uzlaşma fırsatı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi ve cezalarda uzlaşma mekanizmasını yeniden başlatma kararı aldı.
Afife Kaya
|
26 Haziran 2024, Çarşamba - 20:20
Vergi cezalarında yeni uzlaşma fırsatı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi ve cezalarda uzlaşma mekanizmasında önemli bir değişiklik kararı aldı. Daha önce vergi aslı ve cezanın tamamından indirim yapılmayacağı yönünde talimat verilmişken, bu karardan geri adım atıldı. CNBC-e'nin haberine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı, defterdarlıklara verilen talimatı iptal ederek vergi ve cezalarda uzlaşma sürecini tekrar başlattı.

Vergi Usul Kanunu'na göre düzenlenen uzlaşma mekanizması, mükelleflere vergi aslı ve cezanın tamamından indirim yapılmasını öngörüyor. Bu kapsamda, mükellefler ceza tebligatından itibaren 3 ay içinde ödeme taahhüdünde bulunurlarsa, %50 oranında indirimden faydalanabiliyorlar.

Gelişme, vergi mükellefleri ve meslek grupları arasında memnuniyetle karşılandı. Özellikle uzlaşma sürecinin devam etmesi yönündeki talepler, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kararında etkili oldu. Bakanlık yetkilileri, meslek mensuplarına yapılan duyuruda, uzlaşma mekanizmasının devam edeceğini belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2144848/vergi-cezalarinda-yeni-uzlasma-firsati
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.