Esad'dan çarpıcı Türkiye açıklaması

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Suriye'nin Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeye açık olduğunu ve bu süreçte terörle mücadeleye öncelik verileceğini belirtti.
Afife Kaya
|
28 Haziran 2024, Cuma - 00:43
 Esad'dan çarpıcı Türkiye açıklaması

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Suriye-Türkiye ilişkilerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Esad, "Suriye, ülkenin tüm toprakları üzerindeki egemenliğiyle terör ve terör örgütleriyle mücadeleyi temel alan, Suriye-Türkiye ilişkilerine yönelik tüm girişimlere açıktır." dedi. Suriye Devlet Başkanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev ile Şam'da gerçekleştirdiği görüşmede bu mesajı verdi.

Suriye Devlet Başkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, Esad'ın, Suriye'nin Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan tüm girişimlere açık olduğunu belirttiği ifade edildi. Esad, "Suriye, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesine, bu sürecin egemenliğine saygı ve Suriye devletinin egemenliğini tüm ülke toprakları üzerinde yeniden tesis etme arzusuna dayanması halinde olumlu yaklaşmaktadır." şeklinde konuştu.

Esad, bu girişimlerin "ilgili tarafların Suriye'de ve tüm bölgede istikrarı güçlendirme arzusunu yansıttığını" vurgularken, "Herhangi bir girişimin başarısı ve meyvesinin devletlerin egemenliğine ve istikrarına saygıdan kaynaklandığını" belirtti.

Aleksandr Lavrentyev ise Rusya'nın, Suriye ve Türkiye arasındaki ilişkilerin düzeltilmesiyle ilgilenen tüm ülkelerin girişimlerini desteklediğini söyledi. Arabuluculuğun başarısı için koşulların her zamankinden daha uygun göründüğünü ifade eden Lavrentyev, Rusya'nın taraflar arasındaki ilişkiyi ilerletmek için çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145090/esaddan-carpici-turkiye-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.