Özel’den Erdoğan’a “Kaçamayacağı bir teklif yapacağız” çıkışı

Özgür Özel, erken seçim teklifini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev süresinin yarısını doldurduğu tarihte planlıyor. Cumhurbaşkanına kaçamayacağı bir teklif sunacaklarını belirten Özel, “Kendine güveniyorsa gelir bir kere daha yarışırız. Yok, güvenmiyorsa, artık geriye giden her gün onu seçimden kaçtığı gündür. ‘Gel, aday ol. Seçimleri yenileyelim’ dediğimizde nasıl kaçacak? ‘Ben gelmem. Benim daha 2,5 yılım mı var’ diyecek? O zaman bir daha aday olamayacak” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
28 Haziran 2024, Cuma - 15:21
Özel’den Erdoğan’a “Kaçamayacağı bir teklif yapacağız” çıkışı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündemi değerlendirdi.

Normalleşmeyi seçimden birinci parti olarak çıkmanın öz güveniyle başlattıklarını belirten Özel, bunun Anayasaya, kanunlara, AİHM kararların tam uyum anlamına geldiğinin altını çizdi.

Özel, “Bunu yapmıyorlarsa, kendileri normalleşmiyorsa bırakın onlar anormal kalsın” dedi.  Özgür Özel, vatandaşın da sandık önüne gelince normal ile anormal arasında tercihini yapacağına işaret etti.

“Bu fotoğraf artık o işleri bitirmiştir”

Halk TV'ye yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Merkezi önünde el sıkıştıkları fotoğrafın, CHP’yi terörle yan yana gösterme fırsatını hem medya hem siyasetin elinden aldığını vurgulayan Özel, “Anadolu’daki özellikle de belli televizyonların çok baskın olarak izlendiği coğrafyalarda hep Cumhuriyet Halk Partisi’nin teröristlerle iş birliği yapan, vatan hainlerinin partisi olduğunu vurguladılar. Bu fotoğraf artık o işleri bitirmiştir” şeklinde konuştu.

Özel,  hem müzakere hem mücadelenin mümkün olduğunu ortaya koyduklarını ifade etti.

Karşılıklı ziyaretlerin ve verilen görüntünün kime ne zararı olduğunu anlayamadığını aktaran Özel, CHP tabanının yüzde 80’inin de bu fotoğraftan rahatsız olmadığını söyledi.

Özel, kendilerinin Türkiye’nin birinci partisi olarak ikinci patiyle el sıkışılabileceğini dünyaya gösterdiğine dikkati çekti.

Bunun Türkiye içinde toplumsal barışa katkı sağlarken dünyada iç ayrışma yüzünden Türkiye’nin zayıf görünmesine de engel olduğunu belirten Özel, “Biz aramızda her şeyi yaparız ama Türkiye olarak bir ve bütünüz” mesajı verdiklerini bildirdi.

"Sorunları Erdoğan'a söylemiyorlar" algısı

Özgür Özel, normalleşme sayesinde toplumda yaygınlaşan “Erdoğan’ın haberi yok, anlatmıyorlar. Bilse çözer” algısını da yok ettiklerini vurguladı.

Bir kez de kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meseleleri ve çözüm yollarını anlattığını hatırlatan Özel, çözülmediğinde muhalefetin bir kaybı olmadığını, tam tersine meydanlarda bunu milletle paylaştığını dile getirdi.

Özgür Özel, çiftçi, emekli ve işçilerle mitinglerde buluştuklarına işaret etti.

"Ak Parti 'evet' demezse seçim yapılamıyor"

Erken seçimle ilgili değerlendirmelerde de bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  yerel seçimde iktidarı değiştirmek değil uyarmak için oy istediklerini bu yüzden tavır değiştirmeleri halinde seçmenin sözlerinden geri adım atmak şeklinde algılayabileceğini söyledi.

Özel,  toplumun seçimden yorulduğunu ve ülkenin önünde ekonomik sorunlar olduğunu, erken seçim istemenin fırsatçılık olarak düşünülebileceğini dile getirdi.

Son olarak erken seçim için Meclis’te 360 milletvekiline sahip olmak gerektiğine işaret eden Özel, Ak parti’nin “evet” demediği bir seçimin yapılamayacağının altını çizdi.

“Kendine güveniyorsa gelir bir kere daha yarışırız”

Özgür Özel, seçim öncesi emekliye, işçiye, çiftçiye verilen sözlerin tutulmadığını  bu yüzden 1 yıl içinde erken seçim isteyenlerin yüzde 50’yi bulduğunu söyledi.

Bu işin biraz daha yukarıya gitmesi halinde erken seçimin kaçınılmaz olacağına işaret eden Özel, şunları dile getirdi:




http://www.ankaramasasi.com/haber/2145181/ozelden-erdogana-kacamayacagi-bir-teklif-yapacagiz-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.