Giorgi Çakvetadze kimdir?

EFL Şampiyonası kulübü Watford ve Gürcistan milli takımında oynayan Gürcü profesyonel futbolcu Giorgi Çakvetadze kimdir?
Canan Salman
|
28 Haziran 2024, Cuma - 15:15
Giorgi Çakvetadze kimdir?

Giorgi Chakvetadze, 29 Ağustos 1999 doğumlu Gürcü profesyonel futbolcudur. EFL Championship kulübü Watford'da ve Gürcistan millî takımında hücum orta saha veya sol kanat oyuncusu olarak görev yapmaktadır. 

Kulüp Kariyeri

Erken Kariyer ve Dinamo Tiflis: Tiflis doğumlu olan Chakvetadze, kariyerine Norchi Dinamo'da başladı. İlk antrenörü, eski futbolcu Tamaz Kostava, onu çalışkan bir oyuncu olarak tanımlamıştır. 2010 yılında Gürcistan gençlik şampiyonalarında başarılı sezonların ardından, Dinamo Tiflis'e transfer oldu ve burada U15 ve U17 şampiyonlukları kazandı. 2015 yılında Dinamo ile üç yıllık bir sözleşme imzaladı.

Chakvetadze, 2016 yılında A takıma terfi etti ve 18 Kasım 2016'da Lokomotiv Tiflis'e karşı oynanan maçta Otar Kiteishvili'nin yerine geçerek profesyonel debutunu yaptı. O sezon Dinamo için 5 maçta forma giydi. Bir sonraki sezonda, Dila Gori'ye karşı attığı iki gol dahil olmak üzere, 24 maçta 5 gol atarak kulübün kilit oyuncusu oldu.

Gent: 2017 yazının sonunda, Chakvetadze Gent ile sözleşme imzaladı. Dinamo Tiflis'in başkanı Roman Pipia, genç oyuncuyu transfer etmek isteyen tek kulübün Gent olmadığını, Liverpool, Tottenham Hotspur, Hoffenheim ve Bayer Leverkusen'in de onu transfer etmeye çalıştığını açıkladı. 2017 sezonunun ardından, Gürcistan Futbol Federasyonu Giorgi Chakvetadze'yi yılın en iyi genç oyuncusu seçti.

Nisan 2018'de, Belçikalı futbolseverler tarafından yapılan oylama sonucunda yedi genç oyuncu arasında birinci oldu. 2019 yılında UEFA tarafından U21 oyuncuları arasında geleceği parlak 50 oyuncu listesine dahil edildi. Ayrıca, 2018-19 sezonunun ilk yarısında Belçika'nın en üst ligindeki sembolik takımda yer aldı. Aynı dönemde, Gürcistan'da Yılın En İyi Oyuncusu ödülünü kazandı.

Hamburger SV'ye Kiralık Transfer. 27 Ocak 2022'de Chakvetadze, Hamburger SV'ye kiralandı.

Slovan Bratislava'ya Kiralık Transfer: 4 Temmuz 2022'de, Slovan Bratislava Giorgi Chakvetadze'yi bir yıllığına kiraladı. Yeni kulübüyle 6 Temmuz'da UEFA Şampiyonlar Ligi 1. eleme turunda Dinamo Batum'a karşı ikinci yarıda oyuna girerek ilk maçına çıktı. Bu sezon boyunca tüm müsabakalarda 47 maçta forma giydi ve Slovan ile şampiyonluk yaşadı. UEFA Konferans Ligi'nde sekiz maçta dört asist yaptı. Bir sonraki sezon başlamadan önce, Slovan onu satın almak istedi ancak transfer ücreti konusunda anlaşma sağlanamadı.

Watford: Temmuz 2023'te Chakvetadze, Watford'a bir yıllığına kiralandı. EFL Championship'teki ilk golünü Boxing Day'de Bristol City'e karşı attı. 1 Şubat 2024'te Watford, Chakvetadze'nin kalıcı transferini tamamladığını duyurdu.

Uluslararası Kariyer

Chakvetadze, millî takımdaki ilk golünü 24 Mart 2018'de Litvanya'ya karşı oynanan hazırlık maçında attı ve Gürcistan bu maçta 4-0 galip geldi. 6 Eylül 2018'de, UEFA Uluslar Ligi tarihinde ilk golü atarak Gürcistan'ın Kazakistan'ı 2-0 mağlup etmesine katkıda bulundu. 19 Kasım 2018'de Kazakistan'a karşı oynanan maçta yine asist yaptı ve gol attı, bu galibiyet Gürcistan'ın grubunu lider tamamlamasını sağladı. 25 Mart 2023'te, Moğolistan'a karşı oynanan maçta iki gol attı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145182/giorgi-cakvetadze-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.