İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Kayseri'de 67 kişi gözaltına alındı"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir kişinin 7 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddialarının ardından bu bölgede toplananların insani değerlerimize yakışmayan bir tavırla yasa dışı hareket ederek Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar verdiğini belirterek, “Söz konusu eylemlere güvenlik güçlerimizin müdahalesi esnasında 67 şahıs gözaltına alınmıştır" dedi.
DHA
|
01 Temmuz 2024, Pazartesi - 14:11
İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Kayseri'de 67 kişi gözaltına alındı"

İçişleri Bakanı Yerlikaya, dün akşam Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişinin 7 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddiasının ardından çıkan olaylarla ilgili X hesabından açıklamada bulundu.

Dün akşam saatlerinde Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde Suriye uyruklu I.A adlı şahısın akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine, çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edildiğini belirten Bakan Yerlikaya, konuyla ilgili derhal soruşturma başlatıldığını dile getirdi.

Bakan Yerlikaya, ancak daha sonra bu bölgede toplanan vatandaşların  insani değerlerimize yakışmayan bir tavırla yasa dışı hareket ederek Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar verdiğini kaydetti.

Söz konusu eylemlere güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında 67 kişinin gözaltına alındığını duyuran Bakan Yerlikaya, toplanan kalabalığın  saat 02.00'dan sonra dağıldığını bildirdi.

“Yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz”

Yerlikaya, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, güvenlik güçlerinin tüm suç ve suçlularla mücadelesinin dün olduğu gibi bugün de sürdürdüğünü vurguladı.

Türk Adaletinin suçlulara hak ettikleri cezaları verdiğinin altını çizen Bakan Yerlikaya, “Halkımızın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesi kabul edilemez. İnancımızda, medeniyet değerlerimizde, aziz milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz" ifadelerini kullandı.



http://www.ankaramasasi.com/haber/2145545/icisleri-bakani-yerlikaya-kayseride-67-kisi-gozaltina-alindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.