ABD'de Biden'ın sağlık durumu tartışması sürüyor

ABD'de yapılan bir ankete göre, çoğunluk Amerikan halkının Joe Biden'ın başkanlık için gerekli zihinsel ve bilişsel sağlığa sahip olmadığına inandığını belirtiyor. Ankette, Biden'ın adaylıktan çekilmesi gerektiğine inanan Demokrat seçmenlerin oranı da dikkat çekici bir şekilde yüksek bulunmuş. Tartışmalar, Biden ve rakibi Donald Trump arasındaki son canlı yayın tartışmasının ardından daha da alevlenmiş durumda.
Afife Kaya
|
01 Temmuz 2024, Pazartesi - 00:45
ABD'de Biden'ın sağlık durumu tartışması sürüyor

ABD Başkanı Joe Biden'ın zihinsel ve bilişsel sağlığı hakkındaki endişeler, Amerikan halkı arasında geniş bir tartışma konusu haline geldi. CBS News/You Gov tarafından bugün yayınlanan bir ankete göre, katılımcıların %72'si Biden'ın "başkan olarak görev yapacak zihinsel ve bilişsel sağlığa" sahip olmadığına inanıyor.

Ankette, Biden'ın sağlık durumuyla ilgili en büyük endişeyi taşıyanların %46'sının Demokrat seçmenlerden geldiği belirtildi. Bu tartışmalar, 27 Haziran gecesi yapılan ilk canlı yayın tartışmasının ardından daha da alevlendi. Tartışma, Biden'ın ikinci dönem adaylığı için yaş faktörünün önemini gündeme getirmiş ve yoğun eleştirilere yol açmıştı.

Ankette ayrıca, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın zihinsel sağlık durumuyla ilgili de sorular yöneltilmiş ve katılımcıların %50'si Trump'ın bu konuda yeterli olduğunu düşünürken, %49'u aksini belirtmişti.

Demokratlar içinde Biden'ın adaylıktan çekilmesi gerektiği yönünde artan tartışmaların yanı sıra, Temsilciler Meclisi Üyesi Cumhuriyetçi Chip Roy'un, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Anayasa'nın 25. Ek Maddesi'ni kullanarak Biden'ı görevden alma çağrısında bulunmak için bir tasarı hazırlığı yaptığı bilgisi de gündeme gelmişti.

5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için Biden ve rakibi Trump arasındaki mücadele, ülkenin geleceği üzerinde belirleyici olacak gibi görünüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145451/abdde-bidenin-saglik-durumu-tartismasi-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.