ABD’de polise ‘sahte’ silah doğrultan çocuk, vurularak öldürüldü

ABD’de polis, bir silahlı soygun soruşturması kapsamında durdurduğu 2 çocuktan birisinin kaçmaya çalışırken sahte silah çıkarması üzerine ateş açtı. 13 yaşındaki çocuk vurulrak hayatını kaybederken o anlar polisin vücut kamerasına yansıdı.
Kaynak:DHA
|
01 Temmuz 2024, Pazartesi - 10:44
ABD’de polise ‘sahte’ silah doğrultan çocuk, vurularak öldürüldü

ABD'nin silahlı soyguna ilişkin soruşturma yürüten polis New York eyaletinin Utica kentinde  iki çocuğu yerel saatle 22.00 sıralarında sokakta durdurdu. 28 Haziran'daki olayda, polisin soru sorduğu çocuklardan biri kaçmaya çalıştı.

3 polis ile çocuk arasında kovalamaca başladı. Nyah Mway adındaki 13 yaşındaki çocuk, kaçarken cebinden bir tabanca çıkardı. Silahı gören polisler çocuğa ateş açtı. Vurulan çocuk hayatını kaybetti.

Yapılan incelemede, çocuğun çıkardığı silahın ‘sahte’ olduğu anlaşıldı.

Utica Polis Departmanı yaptığı açıklamada, vücut kamerası görüntülerinde de görüleceği üzere, memurların üstünü aramak istemeleri üzerine  Nyah Mway'in kaçmaya çalıştığına işaret edildi.

Çocuğun kaçarken vücudunun ön kısmından GLOCK marka bir ‘replika’ tabanca çıkardığı belirtilen açıklamada, 51 ve 53. saniyelerde silahı doğrudan Memur Patterson ve diğer memurlara doğrulttuğuna dikkat çekildi.

Açıklamada,  şeffaflık taahhüdüne uygun olarak, ellerindeki kanıtların tamamını  kamuoyuyla paylaştıkları dile getirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145523/abdde-polise-sahte-silah-dogrultan-cocuk-vurularak-olduruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.