Şimşek, "Vergide adaleti tesis edeceğiz"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergilerde denetimleri arttıracaklarını söyleyerek vergi kaçıranları uyardı, cezaların ağırlaşacağını belirtti.
Onur Çetinkaya
|
01 Temmuz 2024, Pazartesi - 11:17
Şimşek, "Vergide adaleti tesis edeceğiz"

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Türkiye'yi 3 yıl sonra gri listeden çıkardı. 

Dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden FATF, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı için Türkiye'yi 2021 yılında gri listeye almıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  Mali Eylem Görev Gücü (FATF) toplantısına katılmak için geçtiğimiz günlerde Singapur'a giderek yatırımcılarla bir araya gelmişti. 

Toplantıda bir dizi görüşmeler gerçekleştiren Şimşek, dönüşte sosyal medya hesabından 'Başardık' paylaşımını yaptı.

Türkiye gri listeden çıktı

Mali Eylem Görev Gücü (Financial Action Task Force-FATF)   2021 yılında gri listeye alınan Türkiye'nin 28 Haziran 2024 itibariyle gri listeden çıkarıldığını duyurdu.

"Çok kazanları uyarıyorum"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tartışılan vergi paketine dair konuştu.

Tartışılan vergi paketiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade eden Şimşek, paketin kapsam olarak kendi süzgeçlerinden geçmediğini belirtti.

Vergide adalet kısmına değinen Bakan Şimşek,  Vergide adaleti sağlamak ve uygulamada etkinliği sağlamak temel ilkeleri olduğunu söyledi.

"Y apay zekayı devreye alacağız"

İşletmelere de gözdağı veren  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işletmelerde hasılat tespiti yapılacağını dile getirerek,  Vergiden kaçınmanın cezalarını artıracağız, denetimleri sıkılaştıracağız. Giderek burada daha çok yapay zekayı devreye alacağız. " dedi uyarıda bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145528/simsek-vergide-adaleti-tesis-edecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.