Ahmet Davutoğlu: "128 Milyar doları bu marketler mi buharlaştırdı, doları bu marketler mi fırlattı?"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gıda fiyatlarındaki artıştan zincir marketleri sorumlu tutmasına bir tepki de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. Davutoğlu, “Doları bu marketleri mi fırlattı?” diye sordu.
Ersin Küçükbarak
|
02 Aralık 2022, Cuma - 09:41
Ahmet Davutoğlu: "128 Milyar doları bu marketler mi buharlaştırdı, doları bu marketler mi fırlattı?"


Zincir marketler üzerinden siyaset dünyasında başlayan tartışma sürüyor.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Lideri Bahçeli’nin partisinin Meclis Grubu’nda gıda fiyatlarındaki artışı marketlere yükleyen Bahçeli’ye yanıt verdi.

Bahçeli’nin “Vatandaşlarımızın kesesine dokunan kim olursa olsun karşısındayız. Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ'yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine de inanıyoruz.” Şeklindeki sözlerini eleştiren Davutoğlu Twitter hesabından “Ekonomi hocası Sayın Devlet Bahçeli’ye göre raflardaki zamlı ürünlerden ekonomiyi yönetenler değil, marketler suçlu! O zaman sormak lazım Sn. Devlet Bahçeli Merkez Bankası’nın 128 Milyar dolarını bu marketler mi buharlaştırdı, doları bu marketler mi fırlattı?” sorusunu yöneltti.

“Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ'yle irtibat ve ilişkisi araştırılmalı”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada “Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal ve ekonomik huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyiz. Ticaret Bakanlığımızın fırsatçıların üzerine kararlılıkla gideceğinden, keyfi ve hatta sinsi bir plan dahilinde fiyat etiketlerini şişirenlerden adli ve idari manada hesap soracağından kuşku duymuyoruz. Vatandaşlarımızın kesesine dokunan kim olursa olsun karşısındayız. Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ'yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine de inanıyoruz. Milletimizin sırtına zam kamburu yerleştirmek isteyenler her yerde bizi karşılarında bulacaktır. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir. Ekmeğimizden çalan, sofralarımızın tadını kaçıran, mutfaklarımıza karabasan gibi çöken kim varsa iki yakasından tutmak devletin asli vazifesidir, bu vazife de bihakkın yerine getirilecektir” demişti

http://ankaramasasi.com/haber/1982103/ahmet-davutoglu-128-milyar-dolari-bu-marketler-mi-buharlastirdi-dolari-bu-marketler-mi-firlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.