Mustafa Destici, Büyük Birlik Partisi'nin oy hedefini açıkladı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde hedeflerinin yüzde 4 ila 5 oy almak olduğunu söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
14 Mart 2023, Salı - 16:53
Mustafa Destici, Büyük Birlik Partisi'nin oy hedefini açıkladı

Mustafa Destici Ankara Masası Gündem özel programında gazeteci Gürkan Zengin’in sorularını yanıtladı.

Ak Parti ile anlaşarak 81 ilde seçime kendi logo ve amblemleriyle girme kararı aldıklarını belirten Destici, ilk defa baraj sorunu olmadan bir seçime gireceklerini, bunun da büyük bir şans olduğunu aktardı.

Destici, Cumhur İttifakı çatısı altında oldukları için bir seçim çevresinde sadece milletvekili çıkaracak oy sayısına ulaşmalarının yeterli olacağına işaret etti.

30 yıllık tecrübe ve emeğin de seçmenlerin tercihinde önemli rol oynayacağının altını çizen Destici, yüzde 9,6’lık bir kesimin Büyük Birlik Partisi’ne oy verebileceği yönündeki anketlere dikkati çekti.

Mustafa Destici, “Yüzde 9,6 Büyük Birlik Partisi’nin kazanabileceğini, milletvekili çıkarabileceğini gördüğü anda ben inanıyorum ki onların kahir ekseriyeti gelip buraya eğer partiyle ilişkisini kesmemişse kurumsal olarak gelip oy verecekler” dedi.

Destici şöyle devam etti:
“ Bir sonuç daha var ben onu da paylaştım. Bir de anketlerde şu sorulur siz iyi bilirsiniz partilerin aldığı oy dışında, alacakları oy dışında bir potansiyelleri vardır. Yani o neye göre sorulur. Anketçi şöyle bir soru sorar üç soru var. 1- Büyük Birlik Partisine oy veririm ya da verebilirim. 2-Asla vermem 3-Kararsızım Şimdi bunları kararsızları dağıtarak ortaya bir sonuç çıkarıyorsunuz. Mesela Ak Parti’nin bu anlamda potansiyeli yüzde 55. Ak Parti dönem dönem bunun 50’sini aldı. Yani neredeyse tamamına yakınını aldı. Bu oran diyelim ki CHP’de MHP’de, İyi Parti’de yüzde 40’lar seviyesinde. MHP’de 30’lar civarında, İyi Parti’de 38-39 civarında MHP’nin biraz altında İyi Parti. Ondan sonra 5. Parti Büyük Birlik partisi yüzde 33 ile. Bu bir potansiyel değerlendirmesi. Yani Büyük Birlik Partisi şartları uygun hale getirir sahaya uygun adaylarla çıkarsa, karşılığı olan adaylarla çıkarsa işte bu 33’ten ne alırsa yani bu 33’ün onda birini de alabilirsiniz. Beşte birini de alabilirsiniz yarısını da alabilirsiniz. Ama bizim ilk hedefimiz bunun beşte birini almaktır. Yani yüzde 5 civarında, yani yüzde 4 ile 5 arasında bir oy almaktır. Bizim hedefimiz budur. Gerçekçi hedefimiz budur.”

http://ankaramasasi.com/haber/2075164/mustafa-destici-buyuk-birlik-partisinin-oy-hedefini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.