Oğuzhan Uğur kimdir?

BaBala Tv ve P!NÇ kanallarının sahibi ve kurucusu olan Oğuzhan Uğur kimdir? Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur nereli, kaç yaşında? İşte hakkında merak edilenler...
Suat Mutlu
|
21 Mart 2023, Salı - 17:49
Oğuzhan Uğur kimdir?

Oğuzhan Uğur, 29 Ocak 1984 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Uğur, lise eğitimini önce Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde daha sonra  Ankara Bahçelievler Deneme Lisesinde devam ederek tamamladı. Uğur, üniversite eğitimini ise Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık bölümünü okuyarak tamamladı. Fenomen, üniversite yıllarında yapımcı ve yönetmen Mustafa Şevki Doğan ve yine yapımcı ve yönetmen olan Osman Sınav'ın yardımcılığını yaptı. 

Uğur, 2011 yılında senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı "Ağır Abi" filmini çekti. Fenomen, 2012 yılında "Çok Şükür" isimli ilk albümü piyasaya çıkardı. Ardından çeşitli single albümler ve şarkılarına çektiği video klipler ile geniş bir kitleye ulaşmayı başaran Oğuzhan Uğur, Murat Dalkılıç'ın "Leyla" şarkısının video klibinin yönetmenliğini üstlendi. İkili daha sonra birlikte "Mağlubiyet" isimli bir düet şarkı da çıkardı. Uğur, 2015'te 'Pışt' ve 2016'da ' Bizans Oyunları' adlı filmlerde rol aldı.

Ayrıca fenomenin, '67', 'Zeki ama Çalışmıyor' ve 'Mevzular' adında 3 adet kitabı vardır. 

Fenomenin Youtube kariyeri 

Oğuzhan Uğur,1 Nisan 2017'den 23 Temmuz 2017'ye kadar Budabi TV'de Budabi Haber, Korkoloji, RÖNT ve Budabi Olaylar gibi programlar hazırlamıştır. Uğur, 12 Ağustos 2017'den itibaren kurucusu olduğu BaBaLa TV'ye içerik üretmeye başlamıştır. Fenomen, yaptığı içeriklerle ve ülke görüşleriyle sürekli gündeme gelmektedir. Oğuzhan Uğur, kurmuş olduğu Babala TV'de RÖNT, Mevzular, Mevzular: Erken Seçim Özel, Oğuzhan Uğur'la P!NÇ, Taş-Aşk, Mevzular: Açık Mikrofon gibi programların sunuculuğunu yapmaktadır. Uğur, Mevzular: Açık Mikrofon programında birçok siyasi ismi konuk alarak ülke gündemindeki sorunları, soruları ve program izleyicilerinin sorularını konuklarına yöneltmiştir. Fenomen, bu programıyla büyük ilgi toplamıştır. 

Büyük deprem seferberliği 

Ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli büyük depremin yarattığı yıkımla Oğuzhan Uğur kurucusu olduğu BaBala TV ekibi ile bölgelere depremin ilk gününden itibaren gerekli yardım ve arama kurtarma ekiplerinde yer alarak hizmet verdi. Yapmış oldukları hizmetlerden, internet sitesinden yapılan bir ankete göre Türkiye'nin AHBAB'tan sonra BaBala TV en güvenilir ikinci kuruluşu seçildi. 

http://ankaramasasi.com/haber/2075996/oguzhan-ugur-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.