Alp Pehlivan kimdir?

Spor yorumcusu ve eski kaleci olan Alp Pehlivan kimdir? Yaptığı yorumlarla spor severleri ekrana bağlayan Alp Pehlivan kaç yaşında, nereli?
Suat Mutlu
|
31 Mart 2023, Cuma - 17:48
Alp Pehlivan kimdir?

Alp Pehlivan, 7 Haziran 1966 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Kariyerine kalecilikle başlayan Pehlivan,  20 senelik profesyonel kalecilik geçmişinin ardından Kaleci antrenörlüğü ve teknik direktörlük diploması alarak; Adana Demirspor, Pendikspor, Mersin İdman Yurdu, Karagümrükspor ve Kahramanmaraşspor takımlarında teknik direktör olarak görev yapmıştır.

Daha sonra Pehlivan, Türk televizyonlarında spor yorumculuğu ve sunuculuk yaparak kariyerine devam etmiştir. Pehlivan, yorumculuğa Ümit Aktan ile beraber sunduğu 'Haydi Maça' isimli programla başlamıştır. Alp Pehlivan, Kanal A ve TRT Spor ekranlarında başladığı yorumculuk hayatına, TRT Spor’da 'İşte Goool' ve 'Gündem Spor' programları ile devam etmiştir. Daha sonrasında Pehlivan  A Spor ve TRT Spor kanalında 'Spor Hafta Sonu' programını   Hünkar Mutlu ve Kaya Çilingiroğlu ile sundu. Eski kaleci,  2013 yılında, yılın en iyi spor programı yorumcusu kategorisinde, yılın en başarılı yorumcusu seçilmiştir.

Kalecilik yaptığı takımlar

-Karagümrük

-Zonguldakspor

-Güngören Belediyespor

-Mersin İdmanyurdu

-İstanbulspor

-Kasımpaşa

-Beykoz

-Eyüpspor

-Maltepespor


    http://www.ankaramasasi.com/haber/2077182/alp-pehlivan-kimdir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.