Ahmet Davutoğlu'ndan camideki o sözlere tepki!

İstanbul Sultangazi'de camide imam olduğu düşünülen bir kişinin sarf ettiği sözlere ilişkin Ahmet Davutoğlu, "Yasalar açısında da büyük bir suçtur. Kardeşi kardeşe düşman kılan, halkımızı dinimizden, camimizden soğutan kim olursa olsun görevden alınmalı, yargı önünde hesap vermeli." ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
22 Mayıs 2023, Pazartesi - 10:50
Ahmet Davutoğlu'ndan camideki o sözlere tepki!

İstanbul Sultangazi'de bulunan Cebeci Camiinde cami imamı olduğu iddia edilen bir kişinin hoparlörden "Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın. 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu" dediği bir video sosyal medyada yayıldı. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile o sözlere sert tepki gösterdi.

Davutoğlu, şunları söyledi;

"Bugün sizlere büyük bir üzüntü ve derin bir kaygıyla sesleniyorum. İktidar sahiplerinin bölücü ve kutuplaştırıcı dili maalesef camilerimizi de yansıdı. Bugün İstanbul Sultangazi Cebeci Camii'nde yaşananlar, toplumsal barışımız açısından son derece vahim. Bir din adamının kardeşi kardeşe, vatandaşı vatandaşa karşı silahlanma çağrısında bulunması, 28 Mayıs'ı büyük bir toplumsal çatışmanın yansıyacağı gün olarak ifade etmesi, her şeyden önce ‘silm' yani ‘barış' anlamına gelen İslam dinimizin temel değerlerine de aykırıdır.

Yasalar açısında da büyük bir suçtur. Kardeşi kardeşe düşman kılan, halkımızı dinimizden, camimizden soğutan kim olursa olsun görevden alınmalı, yargı önünde hesap vermeli.

Biz buraya nasıl geldik? Nasıl oldu da omuz omuza namaz kıldığımız camilerimizde böylesi görüntüler yaşanmaya başladı? Eğer seçim kampanyasında Cumhur İttifakı'nın ortaklarından biri olan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal muhalefeti kastederek ‘küffar' yani ‘kafirler' diye seslenme cüretinde bulunmuşsa ve başta Erdoğan ve Bahçeli olmak üzere iktidar sahipleri bu büyük suç karşısında sessiz kalmışsa işte sebep burada değerli vatandaşlarım. Eğer camilerimiz birer siyasi miting alanına dönüştürülmüşse işte sebep burada.

Din adamlarımıza sesleniyorum; bu vahim yaklaşım, İslam'ın özüne aykırı bu tutum, dil karşısında önce siz sesinizi yükseltin. ‘Biz toplumu birleştirmek için çağrıda bulunuruz' deyin. ‘Camilerimiz ortak mekanlarımız' deyin."

http://ankaramasasi.com/haber/2083080/ahmet-davutoglundan-camideki-o-sozlere-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.