5 milyon yıllık Tulumtaş Mağarası’na ziyaretçi akını!

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 30 yıl önce keşfedilen 5 milyon yıllık Tulumtaş Mağarası'nı ziyarete gelenler uzun kuyruk oluşturdu.
Mevlüt Peker
|
03 Ağustos 2023, Perşembe - 19:34
5 milyon yıllık Tulumtaş Mağarası’na ziyaretçi akını!

Ankara ilinin Gölbaşı ilçesinde, yaklaşık 30 yıl önce çevre yolunun inşası sırasında keşfedilen Tulumtaş Mağarası, düzenlemelerin ardından ziyarete açıldı ve halktan yoğun ilgi gördü.

Tulumtaş Mağarası, 1 Ağustos'ta ziyarete açıldıktan sonra, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü ve kapı önünde uzun bir kuyruk oluştu.

Gölbaşı Belediyesi, mağarayı gezmek isteyenlere servis hizmeti sunuyor. Servisler, pazartesi ve cumartesi günleri TOKİ saat kulesi önünden, salı, çarşamba ve perşembe günleri ise Gölbaşı Halk Kütüphanesi önünden 10.30 ve 14.30 saatlerinde hareket ediyor.

Mağarayı cumartesi gününe kadar ücretsiz gezebilecek olan ziyaretçiler için giriş ücreti yetişkinler için 30 lira, öğrenciler için ise 15 lira olarak belirlendi. Ayrıca gazi ve şehit yakınları ile 0-6 yaş grubundaki çocuklar mağarayı ücretsiz gezebilecekler.

Tulumtaş Mağarası

Tulumtaş Mağarası, İncek, Hacılar ve Tulumtaş köyleri arasında Karayatak mevkisinde bulunuyor ve yatay bir mağara olma özelliği taşıyor.

Mağara, yaklaşık 265 metrelik gezilebilir uzunluğa sahip.

Mağarada 467 metrekarelik bir yapı alanı bulunuyor ve kafe, hediyelik eşya satışı, sinevizyon odası, bilet gişesi, mescit ve tuvalet gibi olanaklar sunuyor. 

Ayrıca mağarayı gezmeden önce ziyaretçiler, 45 kişilik sinevizyon odasında bilgilendirme alabilecekler.

http://ankaramasasi.com/haber/2092790/5-milyon-yillik-tulumtas-magarasina-ziyaretci-akini
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.