Bakan Koca'dan 'GATA' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'GATA'da malzeme sıkıntısı' iddialarıyla ilgili konuştu. Koca, haberlerin asılsız olduğunu belirtti.
Onur Çetinkaya
|
22 Ağustos 2023, Salı - 13:45
Bakan Koca'dan 'GATA' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bakan Koca, 'GATA'da malzeme sıkıntısı' iddialarıyla ilgili "Malzeme krizi, kopan parmağı dikmeyi engelledi" başlığıyla yer alan bir habere değindi.

Hastamız 18 Ağustos 2023 Cuma günü akşama doğru Gülhane Eğitim Araştırma ve Hastanesi Acil Servisi’ne sağ elinin 1. parmağını kapıya sıkıştırma sonucu total ampütasyon nedeniyle başvurmuştur diyen Sağlık Bakanı, "Ameliyathane deposunda bulunmayan ama hastanenin ana deposunda bulunan malzeme ile ilgili hastanede olmadığı şeklinde yanlış bilgi verilmesi üzerine Ankara Etlik Şehir Hastanesi ile iletişime geçilerek malzemenin temini sağlanmıştır" dedi.

"İnceleme ve idari soruşturma başlatıldı"

Açıklamalarına devam eden Koca, "Replantasyonun 3. gününde hastanın fizik muayenesinde replante edilen parçanın canlı olduğu ve ameliyatın başarıyla geçtiği görülmüştür. Ameliyat sırasında malzeme temininde yaşanan aksaklıklarla ilgili kişiler hakkında hastane yönetimi tarafından gerekli inceleme ve idari soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca, hastaya veya yakınlarına malzeme temin edildikten sonra ameliyatın gerçekleştirileceği ya da kendilerinin temin etmesi gerektiği ile ilgili bilgi verilmesi de söz konusu değildir." ifadelerine yer verdi.

"İddiaların asılsız"

Sağlık Bakanı diğer yandan "Malzeme krizi, kopan parmağı dikmeyi engelledi" başlığıyla yer alan bir haberin asılsız olduğunu vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095554/bakan-kocadan-gata-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.