Erdoğan'dan Esad'a mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ile normalleşme sürecine yeşil ışık yaktı. Suriye ile yeniden temas kurabileceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı, "Biliyorsunuz sayın Esed’le biz görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur." dedi.
Onur Çetinkaya
|
28 Haziran 2024, Cuma - 14:30
Erdoğan'dan Esad'a mesaj

Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler yönünde adımlar atılmaya başlandı.

Suriye Devlet Başkanı Esad, kendilerinin tavrının Türkiye ile ilişkileri normalleştirme konusunda 'olumlu' olduğunu belirterek Şam'ın bu yöndeki girişimleri memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esad'ın açıklaması ve  Suriye ile normalleşme sürecine değindi.

Suriye ile olumlu ilişkiler kurulmaması için sebep olmadığını ifade eden Erdoğan, Esad ile görüşmeye de yeşil ışık yaktı. 

Geçmişte iki ülkenin birlikteliğine dikkat çeken Erdoğan,  Suriye’nin içişlerine karışmak gibi bir derdimiz olamaz. Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluk." ifadelerini kulandı.

"Sayın Esad ile..."

Erdoğan cümlesinin devamında  yeni bir dönemi işaret ederek,"Biz Suriye ile ilişkilerimizi geçmişte çok çok canlı tuttuysak, ailece görüşmelere varıncaya kadar biliyorsunuz sayın Esed’le biz görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145175/erdogandan-esada-mesaj
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.