Yunan devlet televizyonunda insanlık dışı sözler: “Neyse ki göçmenler dışında ölen yok”

Yunanistan devlet kanalı ERT'nin haber bülteni sunucusu Alexandras Douvara, ülkedeki orman yangınlarında 18 göçmenin hayatını kaybetmesi hakkında "Tek iyi olan şey, alevler içinde kalarak hayatını kaybeden 18 göçmenden başka insan hayatının yasını tutmamış olmamızdır" dedi. Douvara'nın ırkçı sözlerine tepki yağarken, Yunan medyası bu skandalı "utanç verici" olarak tanımladı.
Ersin Küçükbarak
|
24 Ağustos 2023, Perşembe - 12:47
Yunan devlet televizyonunda insanlık dışı sözler: “Neyse ki göçmenler dışında ölen yok”

Yunanistan orman yangınlarıyla boğuşuyor.

Yangınlar halen kontrol altına alınamadı.

Bu arada, Dadia Milli Parkı'nda 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Bunların düzensiz göçmenler olduğu anlaşıldı.

Yunan devlet televizyonunda skandal sözler

Yunanistan devlet kanalı ERT buna ilişkin yayında skandala imza attı. ERT haber bülteni sunucusu Alexandras Douvara, "Tek iyi olan şey, alevler içinde kalarak hayatını kaybeden 18 göçmenden başka insan hayatının yasını tutmamış olmamızdır" dedi.

Yunan medyasından sert tepki

Douvara'nın skandal sözleri tepkileri de beraberinde getirdi.

Douvara'nın göçmenlerin can kaybı dışında başka bir insan kaybının yaşanmamasını bir "zafer" olarak görmekten çekinmediğine dikkat çeken Yunan medyası,  "Devlet televizyonu spikeri aşırı sağın en iyi savunucusu olarak karşımıza çıkıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Efimerida gazetesi Douvara’nın sözlerini  “utanç verici” olarak niteledi.

In.gr haber sitesi de spikerin göçmenlerin hayatlarını Yunanların hayatından daha aşağıda görmesinin kabul edilmez olduğunun altını çizdi.

http://ankaramasasi.com/haber/2095885/yunan-devlet-televizyonunda-insanlik-disi-sozler-neyse-ki-gocmenler-disinda-olen-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.