İstanbul için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunum yapılacak

AK Parti'de geri kazanılması için özel çalışma yürütülen İstanbul Büyükşehir Belediyesi için adaylıkta adı geçen isimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunum yapacağı öğrenildi.
Ankara Masası
|
26 Ağustos 2023, Cumartesi - 11:31
İstanbul için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunum yapılacak

Yerel seçimlere kısa bir süre kala  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta "Mutlaka geri almalıyız" dediği İstanbul için AK Parti'de adeta seferberlik ilan edildi.

Mevcut başkan Ekrem İmamoğlu'nun adaylığını açıklamasının ardından AK Parti'nin adayının kim olacağı sorusu ise cevap arıyor.

Parti kurmaylarının adaylık için ön plana çıkan isimlerle ilgili bir anket çalışması yapması bekleniyor. Özellikle CHP'nin güçlü olduğu ilçelerde bu isimler sorulacak ve vatandaşlardan en çok teveccüh alan isim bir adım öne geçecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunum yapacaklar

Sondakika'da yer alan habere göre, AK Parti'ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan adaylık için vitrine çıkan isimlerle önümüzdeki günlerde bir görüşme gerçekleştirecek.  Kulislerde adı geçen Murat Kurum, Tevfik Göksu, Şadi Yazıcı,  Fahrettin Koca ve Hilmi Türkmen'in  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İstanbul'un temel sorunlarıyla ilgili bir sunum yapacağı öğrenildi. 

Kasım ayına kadar tüm adaylar netleşecek

AK Parti'nin 7 Ekim'de yapılacak kongresinde yeni parti yönetimi belirlenecek. Bu yönetim aynı zamanda önümüzdeki mart ayında yapılacak yerel seçimlerde yarışacak adayları belirleyecek, seçim sürecini yönetecek. Kongrede yerel seçim çalışmaları için resmi start da verilmiş olacak. Kongre sonrası önce büyükşehir belediye başkan adayları özel bir lansman ile kamuoyuna açıklanacak. Daha sonra da il ve ilçe belediye başkan adayları belirlenecek. Kasım ayına kadar tüm adayların netleşmesi hedefleniyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2096225/istanbul-icin-cumhurbaskani-erdogana-sunum-yapilacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.