Dan Burn kimdir?

Premier League takımı Newcastle United'da sol bek veya stoper olarak oynayan İngiliz profesyonel futbolcu Dan Burn kimdir?
Barış Yılmaz
|
31 Mart 2024, Pazar - 17:19
Dan Burn kimdir?

9 Mayıs 1992 doğumlu İngiliz futbolcu Daniel Johnson Burn, Newcastle United takımında önemli bir yer edinmiştir. Sol bek veya stoper olarak bilinen Burn'ün başarılı yolculuğu sahadaki direnci, uyum kabiliyeti ve etkileyici performanslarıyla doludur.

Burn'ün profesyonel kariyeri 2009'da Darlington'da Futbol Ligi'nde başladı. Yetenekleri ve azmi kısa sürede Fulham'ın dikkatini çekti ve 2011'de bu Premier Lig kulübüne transfer oldu. Fulham'da olduğu süre boyunca Yeovil Town ve Birmingham City'ye kiralandı ancak Burn'ün savunmadaki potansiyeli göz kamaştırdı.

2016'da Burn, Wigan Athletic ile yeni bir döneme adım attı ve savunma becerilerini göstererek kulübün Yılın Oyuncusu ödülü gibi başarılar elde etti. Performanslarıyla Brighton & Hove Albion'un ilgisini çekti ve 2018'de bu kulübe katıldıktan sonra Premier Lig'deki başarısını sürdürdü.

Ancak gerçekten de Burn'ün Newcastle United'a olan dönüşü, 2022'nin Ocak ayında gerçekleşti ve onu ligdeki önemli oyunculardan biri haline getirdi. Savunmadaki çok yönlülüğü, ihtiyaç duyulduğunda hücumda da katkı sağlama yeteneği, onu Newcastle United için vazgeçilmez bir oyuncu haline getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2131843/dan-burn-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.