İkinci Seçil Erzan vakası büyüyor: 2 yeni gözaltı

Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö., Karşıyaka Spor Kulübü'nün yöneticileri ve iş insanlarını yüksek kar vaadiyle dolandırmakla suçlanıyor. Topladığı 250 milyon TL'yi fon veya altına yatırmadığı, döviz bürosu sahibi Serkan Çelik'e gönderdiği iddia edilen Hatice Ö., intihar girişiminde bulundu. Soruşturma kapsamında banka personeli E.Y. ve döviz bürosu çalışanı A.A. gözaltına alındı. Serkan Çelik tutuklanırken, Hatice Ö. psikiyatri servisine yatırıldı ve mal varlıklarına el konuldu.
Afife Kaya
|
01 Temmuz 2024, Pazartesi - 18:06
İkinci Seçil Erzan vakası büyüyor: 2 yeni gözaltı

Denizbank’ta yaşanan ikinci Seçil Erzan vakası gündemde. İzmir'de Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö., Karşıyaka Spor Kulübü'nün 3 yöneticisi ve 4 iş insanını yüksek kar vaadiyle 250 milyon lira dolandırmakla suçlanıyor. İddialara göre, bu kişilerden toplanan paralar fon ve altına yatırılmadı, döviz bürosu sahibi Serkan Çelik’e gönderildi. Hatice Ö., intihar girişiminde bulundu ve soruşturma derinleştirildi. Banka personeli E.Y. ve döviz bürosu çalışanı A.A. da gözaltına alındı.

Yüksek Kar Vaadiyle 250 Milyon TL Dolandırıcılık

Hatice Ö., Karşıyaka Spor Kulübü'nün yöneticisi ve altyapı basketbol şube başkanı olarak görev yapıyordu. İddiaya göre, 3 kulüp yöneticisi ve 4 iş insanından yüksek kar vaadiyle topladığı yaklaşık 250 milyon TL’yi döviz bürosu sahibi Serkan Çelik’e gönderdi. Toplanan paralar ne fona yatırıldı ne de altına çevrildi. Mağdurlar, bir süre sonra dolandırıldıklarını fark ederek polise başvurdu ve Hatice Ö. hakkında şikayetçi oldu.

İntihar Girişimi ve Hastane Süreci

Polis, olayla ilgili soruşturmayı başlattı ve Hatice Ö. hakkında 27 Haziran'da gözaltı kararı çıkarıldı. Yakalama çalışmaları sırasında Hatice Ö.’nün evinde çok sayıda ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğu belirlendi. İzmir Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan Hatice Ö., hayati tehlikesi bulunmamasına rağmen yemek yemeyi reddediyor ve doktorlara göre ifade verecek durumda değil. Hatice Ö., daha sonra psikiyatri servisine yatırıldı.

Döviz Bürosu Sahibi Tutuklandı

Hatice Ö.’nün paraları gönderdiği öne sürülen döviz bürosu sahibi Serkan Çelik, ifadesinde suçlamaları reddetti. Hatice Ö.’nün kendisine getirdiği paraları altın ve dövize çevirdiğini ve sonrasında iade ettiğini belirten Çelik, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Polis, döviz bürosunda, Denizbank Bornova Şubesi'nde ve bazı adreslerde arama yaptı. Hatice Ö. ve Serkan Çelik’in mal varlıklarına el konuldu.

Banka Personeli ve Döviz Bürosu Çalışanı Adliyeye Sevk Edildi

Banka personeli E.Y. ve döviz bürosu çalışanı A.A. da ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı. Her iki şüpheli de suçlamaları kabul etmeyerek rutin görevlerini yaptıklarını ifade etti. Şüpheliler, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bankada Yüklü Miktarda Mevduatı Olan Kişiler Hedef Alınmış

Hatice Ö.’nün özellikle Denizbank’ta yüklü miktarda mevduata sahip kişileri hedef aldığı ve bu kişileri dolandırıcılık ağına düşürdüğü öne sürüldü. Soruşturma devam ediyor ve polis, dolandırıcılık ağına dair detayları araştırıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145568/ikinci-secil-erzan-vakasi-buyuyor-2-yeni-gozalti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.