César Azpilicueta kimdir?

La Liga kulübü Atlético Madrid ve İspanya milli takımında oynayan İspanyol profesyonel futbolcu César Azpilicueta kimdir?
Canan Salman
|
13 Haziran 2024, Perşembe - 14:04
César Azpilicueta kimdir?

İspanyol futbolcu César Azpilicueta Tanco, La Liga kulübü Atlético Madrid ve İspanya milli takımı için savunma oyuncusu olarak görev yapan bir profesyoneldir.

Kulüp Kariyeri

Osasuna: Azpilicueta, Osasuna'nın altyapısının bir ürünü olarak La Liga'da üç sezon geçirdi ve daha sonra Marsilya'ya transfer oldu. Yaz aylarında, 2012'de Chelsea'ye geçiş yaparak ilk sezonunda Avrupa Ligi'ni kazandı ve iki yıl sonra içeride çifte kupa kazandı. Kulüp için 500'den fazla maç yaptı ve 2023'te ayrıldığında kulübün tüm zamanların en fazla maça çıkan altıncı oyuncusu oldu.

Marseille: 21 Haziran 2010'da Fransız kulübü Olympique de Marseille, Azpilicueta için Osasuna ile anlaşma sağlandığını ve transfer bedelinin maç performanslarına bağlı olarak 9,5 milyon euroya kadar çıkabileceğini doğruladı. Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında Spartak Moskova'ya kendi kalesine attığı golle dikkat çekti.

Chelsea: 24 Ağustos 2012'de Chelsea, Azpilicueta'yı açıklanmayan bir bedelle transfer etti. Takım arkadaşı Juan Mata'ya göre, "Hızlı bir sağ bek olan Azpilicueta, şimdiden tamamlanmış bir oyuncu gibi görünüyor."

Azpilicueta, 2012-2013 sezonunda Chelsea formasıyla ilk maçına çıktı ve UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan kadroda yer aldı. Sonraki yıllarda ise Premier Lig şampiyonlukları yaşadı ve kulübün kaptanlığını üstlendi. 2021 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı kazanarak kariyerindeki zirveyi yaşadı.

Atlético Madrid: Chelsea'den ayrıldıktan sonra, Azpilicueta Atlético Madrid'e katıldı ve La Liga'daki kariyerine geri döndü.

Milli Takım Kariyeri

Azpilicueta, İspanya'nın genç milli takımlarında 55 kez forma giydi ve 2011 Avrupa Şampiyonası'nı kazanan 21 yaş altı takımında yer aldı. Tam milli takımdaki ilk maçını 2013'te yaptı ve üç Dünya Kupası ile iki Avrupa Şampiyonası'nda İspanya'yı temsil etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2143180/csar-azpilicueta-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.