4.2 büyüklüğünde deprem! İşte merkezi

Türkiye-Irak sınırında meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem, Kandilli Rasathanesi tarafından Türkmen şehirleri Musul ve Kerkük hattında 10.7 kilometre derinlikte kaydedildi. Depremin Irak'ın çeşitli bölgelerinde hissedildiği bildirilirken, bölgede önemli bir hasar veya can kaybı yaşanmadığı belirtildi.
Afife Kaya
|
01 Temmuz 2024, Pazartesi - 00:35
4.2 büyüklüğünde deprem! İşte merkezi

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Irak sınırında 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin Irak'ta saat 00:58'de gerçekleştiği bildirildi.

Kandilli Rasathanesi, depremin merkez üssünü Türkmen şehirleri olarak bilinen Musul ve Kerkük hattı olarak belirtti. Depremin derinliği 10.7 kilometre olarak ölçüldü ve Irak'ın çeşitli kentlerinden hissedildiği rapor edildi.

Depremin ardından bölgede kısa süreli korku ve panik yaşandı. Yetkililer, şu ana kadar ciddi bir hasar veya can kaybı rapor edilmediğini belirtti.

Aynı gün içinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi de Ege Denizi Kuşadası Körfezi'nde 15.50’de hafif bir deprem kaydettiğini duyurdu. Bu depremin derinliği 7.45 kilometre olarak ölçüldü ve bölgede hafif şekilde hissedildi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2145455/42-buyuklugunde-deprem-iste-merkezi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.