Aliyev, Ermenistan'la anlaşma şartını açıkladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'la barış anlaşması imzalamak için temel şartın, Ermenistan anayasasının Azerbaycan'a karşı toprak iddialarını içermemesi gerektiğini açıkladı. Aliyev, bu şartın yerine getirilmeden anlaşma imzalanmayacağını belirtirken, müzakerelerin hızla ilerlediğini ve barış sürecinin ana metni üzerinde çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Kaynak: AA
|
01 Temmuz 2024, Pazartesi - 20:23
Aliyev, Ermenistan'la anlaşma şartını açıkladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ile barış anlaşması imzalamak için Azerbaycan'a karşı toprak iddiaları içeren Ermenistan anayasasının değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Aliyev, bu şartın yerine getirilmeden anlaşma imzalanmayacağını vurguladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Kanada'nın yeni Bakü Büyükelçisi Kevin Hamilton, güven mektubunu sunmak üzere Aliyev'e ziyaret gerçekleştirdi. Aliyev, Büyükelçi Hamilton ile gerçekleştirdiği görüşmede, potansiyel bir barış anlaşmasının Azerbaycan'ın uluslararası ilişkilerinde önemli bir rol oynayabileceğini ifade etti.

Aliyev ayrıca, Avrupa Birliği ülkeleri ile imzalanan stratejik ortaklık bildirgesinin, 2. Karabağ Savaşı öncesinde atıldığını ve bölgedeki faaliyetlerin bu anlaşmadan bağımsız olduğunu belirtti. "Ermenistan'ın işgalci politikalarının sona ermesi ve toprak bütünlüğümüzün sağlanması, uluslararası toplumun desteğini yeniden değerlendirme fırsatı vermiştir." şeklinde konuşan Aliyev, Ermenistan'ın toprak iddialarının kaldırılmasının barış sürecinin temel şartı olduğunu vurguladı.

Aliyev, müzakerelerin hızla ilerlediğini ve temel ilkeler üzerinde anlaşma sağlanmasının ardından ana metnin hazırlanabileceğini belirtti. Ancak, anayasa değişikliğinin gerçekleşmesinin temel bir ön koşul olduğunu da ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145587/aliyev-ermenistanla-anlasma-sartini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.