Murat Murathanoğlu kimdir?

Basketbol maçları anlatımıyla bilinen TV sunucusu ve spor yazarı olan Murat Murathanoğlu kimdir?
Suat Mutlu
|
08 Aralık 2023, Cuma - 16:51
Murat Murathanoğlu kimdir?

3 Ocak 1958 doğumlu Mehmet Murat Murathanoğlu, özellikle basketbol maçlarının heyecanlı anlatımıyla tanınan bir TV sunucusu ve spor yazarıdır. ABD'de Illinois Üniversitesi İnşaat Bölümü'nden mezun olduktan sonra 17 yıl ABD'de yaşayan Murathanoğlu, askerlik görevini yerine getirmek üzere Türkiye'ye döndü.

Basketbol tutkunu Murathanoğlu, Eczacıbaşı Spor Kulübü'nde Aydan Siyavuş'un katkısıyla çalışma fırsatı buldu. ABD'de edindiği basketbol tecrübesini bu sayede Türkiye'de kullanma şansı elde etti.

Spikerlik kariyerine 1988 yılında TRT'de Final Four maçlarını anlatmak üzere davet alarak başlayan Murathanoğlu, NBA Basketbol Ligi maçlarını da TRT ekranlarında izleyicilere aktardı. 1992 yılında Show TV'ye geçiş yaparak kariyerine hızla devam etti. Cine 5 ve NTV gibi kanallarda basketbol programları hazırlayarak ve maçları anlatarak büyük bir kitleye ulaştı. Kaan Kural ve Murat Kosova ile birlikte NTV'de NBA programlarına imza attı.

Mehmet Murat Murathanoğlu, spikerlik yeteneklerinin yanı sıra basketbol yazarlığı alanında da önemli bir iz bıraktı. Amerika dönüşünde Cumhuriyet Spor ekinde NBA yazıları kaleme alarak Türkiye'ye bu ligin kapılarını aralayan öncülerden biri oldu. Ayrıca Fanatik Basket gazetesinde haftalık yazılarına yer verildi. Fast Break, Basket ve Slam gibi dergilerde de yazarlık yaptı.

2019 yılında Mundi Kitap tarafından yayımlanan "Salondaki En Kötü Koltuk" adlı otobiyografik kitabıyla kendi hayatına ve spor dünyasındaki deneyimlerine ışık tuttu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2113637/murat-murathanoglu-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.