Motokurye davasında Ata Emre Akman'ı katleden caniden savunma

Balıkesir'de üniversite öğrencisi ve motokurye olarak çalışan Ata Emre Akman'ı bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki sanık E.Ö. ve onu azmettirdiği iddia edilen babası Orhan Ö, tutuklu yargılandıkları davanın ilk duruşmasında savunmalarını yaptı.
AA
|
28 Haziran 2024, Cuma - 17:26
Motokurye davasında Ata Emre Akman'ı katleden caniden savunma

Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçlamasıyla yargılanan E.Ö, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade verdi. Aynı zamanda "tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye azmettirme" suçlamasıyla yargılanan Orhan Ö, duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmaya, maktul Ata Emre Akman'ın babası emekli albay Erol Akman, annesi Zuhal Akman ve taraf avukatları da katıldı.

Sanık E.Ö, savunmasında kendisini babaannesinin büyüttüğünü belirterek, babasının eski birlikte yaşadığı Sultan D. ile 2013 yılında çeklerinin çalınması nedeniyle anlaşmazlık yaşadıklarını iddia etti. Sultan D. hakkında kendisine küfrettiği iddialarını reddeden E.Ö, babasıyla bu konuda özel bir konuşma yapmadığını söyledi.

Olay günü babası ve arkadaşlarıyla önce Edremit Körfezi'ne, ardından çeşitli lokantalara gittiklerini ifade eden E.Ö, gün boyunca yaklaşık 20 bira içtiğini belirtti. O gece saat 23.30 civarında babasıyla eve döndüklerini, babasının uyuyakaldığını ve kendisinin balkonda sigara içtiğini anlatan E.Ö, Sultan D'nin kızının attığı mesajı gördüğünü ve bunun üzerine masa üzerinde duran bıçağı alıp çıktığını söyledi.

E.Ö, olayın gelişimini hatırlamakta zorlandığını ifade ederek, genç birinin binaya girdiğini ve ona Sultan D'ye mi geldiğini sorduğunu belirterek,   'Sultan D'ye mi geldin?' deyince, 'Ebru Gündeş'e, Ebru Yaşar'a geldim.' dedi. 'Niye benimle tersleşiyorsun?' dedim. Bu aşamadan sonraki kısımları hatırlamıyorum" dedi.

 Mahkeme başkanının maktule 25 defa bıçak darbesi vurduğunu ve 15'inin isabet ettiğini hatırlatması üzerine E.Ö, bu eylemi neden yaptığını hatırlamadığını söyledi.

Sanık Orhan Ö. ise Sultan D. ile bir süre dini nikahlı yaşadıklarını, ayrıldıklarını ve onun başka biriyle evlendiğini belirtti. Sultan D. ile aralarındaki eski sürtüşmelerin devam ettiğini ve bu yüzden birden fazla dava bulunduğunu dile getiren Orhan Ö, olay gecesi uyuduğunu ve polisler geldiğinde olaydan haberdar olduğunu söyledi.

Maktulün annesi Zuhal Akman ise oğlunun Balıkesir'de öğrenci olduğunu ve olaydan sonradan haberdar olduğunu belirterek, sanıklardan şikayetçi olduğunu ifade etti. Baba Erol Akman da sanıkların ifadelerinde oğlunun adının geçmemesi nedeniyle tepki gösterdi ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.

Duruşmaya ara verildi. Bu arada, Ata Emre Akman'ın ailesine destek olmak için adliyeye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, motokuryeler ve birçok kişi duruşmayı takip etti. Bağcıoğlu, adaletin yerini bulması için Akman ailesine destek olacaklarını söyledi.

Olay, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Ata Emre Akman'ın, motokurye olarak çalıştığı firmaya sipariş teslimatı için gittiği Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi'nde 11 Mayıs'ta meydana geldi. Siparişi teslim ettikten sonra motosikletine doğru yürüyen Akman, sanık E.Ö. tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Kaçan sanık, polislerce yakalanarak tutuklandı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, E.Ö'ye "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. E.Ö'nün yaşının 18'den küçük olması nedeniyle ceza indirimine gidilmesi istendi. Ayrıca, Orhan Ö'nün de "tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145198/motokurye-davasinda-ata-emre-akmani-katleden-caniden-savunma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.