Döviz ve altın yatırımlarında ciddi daralma!

Mayıs ayı itibarıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, döviz/altın dönüşümlü mevduat/katılma (DDKKM) stok bakiyesi 5 milyar dolar azalarak 67,9 milyar dolara geriledi. Gerçek ve tüzel kişi DDKKM stoklarındaki düşüş, sırasıyla 3 milyar dolar ve 2,2 milyar dolarlık azalışlarla dikkat çekti. Aynı dönemde Türk lirası cinsinden kur korumalı mevduat/katılma (KKM) stok bakiyesi de 28 milyar lira azalarak 37,1 milyar liraya düştü.
Afife Kaya
|
28 Haziran 2024, Cuma - 20:19
Döviz ve altın yatırımlarında ciddi daralma!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, kur korumalı döviz/altın dönüşümlü mevduat/katılma (DDKKM) stok bakiyesi mayıs ayında önemli bir düşüş kaydetti. Nisan ayında 72,9 milyar dolar olan DDKKM stok bakiyesi, mayıs ayında 5 milyar dolar azalarak 67,9 milyar dolara geriledi.

Bu düşüşte gerçek kişilerin DDKKM stok bakiyesinin yaklaşık 3 milyar dolar azalışla 51,4 milyar dolardan 48,7 milyar dolara, tüzel kişilerin ise 2,2 milyar dolar gerileyerek 21,4 milyar dolardan 19,2 milyar dolara indiği belirtiliyor.

Aynı dönemde Türk lirası cinsinden kur korumalı mevduat/katılma (KKM) stok bakiyesi de 28 milyar lira azalarak 65,1 milyar liradan 37,1 milyar liraya geriledi.

TCMB'nin aylık para ve banka istatistiklerine göre, döviz ve altın dönüşümlü KKM stoklarının bu denli önemli ölçüde azalmasının nedenleri üzerine henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145205/doviz-ve-altin-yatirimlarinda-ciddi-daralma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.